Verzekeringsadvies

Ook in Spanje dient u zich te verzekeren tegen tal van zaken.

In ieder geval moet u uw woonhuis (opstal) verzekeren tegen schade en vanzelfsprekend ook uw inboedel.

In Spanje wordt meestal een polis aangeboden, met daarin meerdere verzekeringsdekkingen.

Deze polis noemt men “Familia Hogar”. In een Familia Hogar zijn meestal de opstal, de inboedel, de Wettelijke Aansprakelijkheid en een beperkte rechtsbijstands verzekering opgenomen.

Deze verzekeringsvorm is meestal voldoende voor mensen die niet permanent in Spanje wonen.

Woont u wel permanent in Spanje, dan heeft u ook andere verzekeringen nodig, zoals een eventuele autoverzekering, levensverzekering en een mogelijke zorgverzekering (ziektekostenverzekering).

Het kan zijn dat u zelfs als inwoner van Spanje toch voor de zorgverzekering via Nederland verzekerd bent bij het Spaanse ziekenfonds (seguridad social), echter meestal wenst men dan een “aanvullende” verzekering voor de zorg, om bij Nederlandse artsen terecht te kunnen.

Informeer als u klant bent van Accountnet, of u automatisch verzekerd bent bij het Spaanse ziekenfonds, wij kunnen dat eventueel voor u uitzoeken.

Verzekeringsadvies van Accountnet

Aan de hand van een uitgebreid vragenformulier, dat u in gewoon Nederlands in kunt vullen, geeft Accountnet u een advies over de eventueel af te sluiten verzekeringen.

Het is in het bijzonder in Spanje belangrijk, om niet alleen de prijs te vergelijken, maar ook de kleine lettertjes, omdat er behoorlijk wat maatschappijen zijn, die zoveel uitzonderingen en bepalingen kennen, dat het sluiten van een verzekering tegen een overigens lage prijs, eigenlijk geen zin heeft, want wanneer u een probleem heeft, blijkt dat in de polisvoorwaarden uitgesloten te zijn.

Ook verschillen prijzen vaak bij dezelfde maatschappij per gebied waar men woont. Zo is Madrid vaak veel duurder, dan een plaatsje in het binnenland.

Accountnet is geen verzekeringsmakelaar en wenst volledig onafhankelijk advies te geven op dit gebied. Wij adviseren en begeleiden daarom alleen op basis van uren maal tarief. De verzekering zelf kan met onze hulp bij een verzekeringsmaatschappij of makelaar afgesloten worden.

Stel u vragen op onderstaand formulier.